Avatar

De historie van Alibaba

Alibaba werd opgericht in Hangzhou en de naam kwam van het personage Ali Baba uit de Arabische literatuur Duizend-en-een-nacht vanwege de universele aantrekkingskracht. “Taobao City”, is de belangrijkste zakelijke campus voor Alibaba Group bij Xixi, Hangzhou. Alibaba Binjiang Campus in Hangzhou, het hoofdkwartier voor Alibaba’s B2B-service. Mensen uit India, mensen uit Duitsland, mensen uit Tokyo en China … ze wisten allemaal van Alibaba (het tekenfilm of verhaal figuur). Vandaar er voor die naam gekozen werd. Want Alibaba is een soort, slimme zakelijke persoon, en hij hielp het dorp. Volgens Li Chuan, een senior executive bij Alibaba, is het bedrijf van plan in 2013 de traditionele baksteen en mortel winkels in samenwerking met de Chinese onroerend goed bedrijf Dalian Wanda Group te openen.

Historische hoogtepunten Ali Baba

  1. In december 1999, Jack Ma en 17 andere oprichters lanceerde hun eerste online marktplaats, met de naam “Alibaba Online”.
  2. Van 1999 tot 2000 is de waarde van Alibaba Group verhoogdt met een totaal van US $ 25 miljoen bij SoftBank, Goldman Sachs, Fidelity en een aantal andere instellingen.
  3. In december 2001, Alibaba.com is nu winstgevend.
  4. In mei 2003 werd Taobao opgericht als consument e-commerce platform.
  5. In december 2004, Alipay, die begon als een service op de Taobao platform, werd een aparte business.
  6. In oktober 2005 tot 2008, ging de Alibaba Group samen werken met Yahoo! Taobao Mall (Tmall.com) en R & D Instituut werden ook in deze periode opgericht.

 

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.