De juiste locatie kiezen voor je congres of evenement

Het kiezen van een goede locatie voor je congres is nog niet zo gemakkelijk. Daarnaast is het organiseren van een congres of evenement al helemaal geen makkie en kan dit zorgen voor een boel hoofdzorgen. Daarom schrijf ik deze blog, een blog waarin ik jou uitleg waar je allemaal op moet letten bij het organiseren van een evenement of congres op een externe locatie. Sowieso vind ik dat een evenementenlocatie iets moet toevoegen aan je evenement. De locatie moet passen bij de sfeer van het evenement dat je wilt gaan neerzetten. Uiteraard moet je met nog veel meer zaken rekening houden, het organiseren van een evenement moet namelijk vooral leuk zijn en dat lukt sowieso beter wanneer je weet waar je rekening mee moet houden. Dus hierbij zonder verder gedoe, twee tips die jij niet moet vergeten bij het organiseren van een evenement op locatie.

 

Locatie is key

De geografische locatie van je evenement is heel belangrijk en bepaalt voor een groot gedeelte of mensen daadwerkelijk je evenement komen bezoeken. Wanneer bedrijven en organisaties ervoor kiezen om een evenement te organiseren, gaan ze al snel voor de gemakkelijkste optie. Ze kiezen ervoor om een evenement te organiseren in dezelfde stad als waar het bedrijf gevestigd is. Toch hoeven lang niet al je gasten uit dezelfde plaatsen te komen als waar jij je bedrijf gehuisvestigd hebt.

 

Een betere manier om achter de perfecte locatie voor je evenement te komen is door in kaart te brengen waar je gasten vandaan komen. Prik de woonplaatsen van mensen op een kaart en verbindt een aantal touwtjes tussen deze prikkers. De plaats waar de meeste touwtjes kruizen is de perfecte plaats voor je evenement.

 

Beeld & Geluid

Een andere belangrijke tip voor het organiseren van een evenement of congres is ervoor zorgen dat er voldoende beekd & geluid voorradig is. Een goede manier om hier achter te komen is door middel van vragen. Bespreek gewoon letterlijk jouw plannen met de congreslocatie en bespreek of hier voldoende ruimte voor is. Wanneer er te weinig plaats is of te weinig apparatuur is op een congreslocatie ga dan voor een andere.

 

Succes!

Ik wens je ontzetttend veel succes bij het organiseren je congres of evenement op een externe locatie en ik hoop dat je met deze tips een beetje uit de voeten kunt!

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.