Ga voor lokaal!

Het klinkt logisch: “Kies voor loodgieters van een groot bedrijf, dan moet het wel goed zijn.” Of “Lokale loodgieters zijn niet professioneel.” Niet is minder waar. Voor loodgieterswerk is het juist essentieel om een lokaal iemand in huis te halen. Denk dus niet dat het belangrijk is dat een loodgieter bij een groot bedrijf werkt, en landelijk actief is. Dit kan namelijk flinke nadelen hebben als ze bij je aan de slag gaan. Zoek je een lokale loodgieter? Regel die dan bij Zoofy.

Lokaal is beter dan landelijk

Het is essentieel om lokale vakmannen te gebruiken. En ik zal uitleggen waarom. Bij loodgieterswerk is kennis heel belangrijk. Dit is niet alleen kennis over materiaal en gereedschap, maar ook kennis over het werk dat er verricht moet worden. Nu is het plaatsen van een wasbak, of het kitten van een badkamer, nagenoeg altijd hetzelfde.

Het belangrijkste werk, het leidingwerk, is per huis verschillend. Van een landelijke loodgieter kan je niet verwachten dat hij, door het hele land, het leidingnetwerk uit zijn hoofd kent. En dat is meer dan logisch. Lokale vakmannen, de loodgieters uit de buurt, hebben deze kennis wel. Ze zijn bekend met alle aspecten die nodig zijn om hun werk goed te kunnen doen.

De vakman kent zijn regio het beste, en daarom is het belangrijk om hem zijn specialiteit uit te laten voeren. Zo hebben ze kennis over de leidingen en wat er doorheen stroomt. Sommige steden hebben bijvoorbeeld een extreem hoog kalkgehalte in het water, dan weet de lokale loodgieter welke leidingen het beste werken en hoe ze onderhouden moeten worden.

Dit wordt nogmaals onderstreept door een lokale loodgieter uit Oss. “In Oss kan de waterhardheid oplopen tot 18, terwijl het in Nijmegen zomaar de helft kan zijn. Als je dat niet weet, kan je hier geen rekening mee houden tijdens je werk.”

Ik pleit dus voor een lokale loodgieter, deze heeft de kennis die nodig is om jouw unieke problemen op te lossen. Niet in de laatste plaats omdat lokale loodgieters vaak geen voorrijkosten rekenen en lokale (kleine) bedrijven hebben weinig overhead. Dat vertaalt zich in een lager uurloon.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.