Avatar

Hoe leer je intuïtief schilderen?

Waarschijnlijk ben je dit blogbericht tegen gekomen, omdat je wilt weten hoe en waar je het beste intuïtief leert schilderen. In principe kun je op verschillende manieren intuïtieve schilderlessen volgen. Denk hierbij aan een schildercursus- of workshop. Daarnaast kun je ook nog les krijgen van een privé leraar of gewoon zelf beginnen met het intuïtief schilderen. Hieronder zullen we eerst de opbouw van deze schilderlessen behandelen om vervolgens de voor- en nadelen van elke manier te beschrijven.

Opbouw intuïtieve schilderlessen

De meeste intuïtieve schilderlessen hebben een soortgelijke opbouw. Zo beginnen de schilderlessen vaak met een korte meditatiesessie, zodat je helemaal tot rust kunt komen. Hierdoor wordt het straks namelijk eenvoudiger om je emoties op het doek te schilderen. Vervolgens heb je de keuze uit meerdere schilderopdrachten. In dit geval mag jezelf de opdracht bepalen, waardoor je dus tot niks verplicht bent. Vaak heeft elke opdracht ook zijn eigen thema. Denk hierbij aan relaties, het stellen van grenzen en je persoonlijke behoeften.

Een opdracht gekozen? Dan kun je beginnen met schilderen. Hiervoor is het belangrijk om de juiste materialen en technieken te hanteren. In principe mag je alles gebruiken zolang het je creativiteit maar stimuleert. Veel intuïtieve kunstenaars maken daarom ook vaak gebruik van muziek, waardoor je nog eenvoudiger inspiratie kunt opdoen.

Voor- en nadelen intuïtieve schilderlessen

Een schildercursus is vaak voordeliger dan een workshop. Een cursus intuïtief schilderen volg je namelijk in je eentje. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een handboek of e-book. Naast dat deze manier van schilderen voordelig is ben je ook nog eens erg flexibel. Je mag immer zelf bepalen wanneer en waar je de schilderlessen wilt gaan volgen. Bij een workshop schilder je in groepsverband. Dit is ontzettend leuk, omdat je ideeën en ervaringen met anderen kunt delen. Daarnaast is een workshop vaak wel prijzig en duurt deze een hele dag. Vaak is dit wel inclusief begeleiding, materialen, eten en drinken.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.