Hoe maak je de lekkerste kabeljauw klaar?

Hoe kabeljauw uit de oven bakken? Het is helemaal niet zo lastig als iedereen denkt dat het is. Hieronder staat namelijk beschreven hoe je de kabeljauw op goede wijze kan klaarmaken als je dit in de oven doet. Je kunt het in de oven samen laten garen met groenten en aardappels bijvoorbeeld, waardoor je een hele lekkere ovenschotel krijgt om te serveren. Voor je ze in de oven doet, moet je de filets eerst laten ontdooien en afspoelen. Na het afspoelen met je ze afdrogen met keukenpapier, zodat er geen vocht aan de vis blijft zitten. Zorg er ook voor dat de filets aan alle kanten dezelfde dikte hebben, zodat het goed gaart in de oven.

De oven moet je verwarmen tot 180 graden en dan kun je filets in een ovenschaal met bakpapier leggen. Dan kun je de vis aan beide kanten nog bestrooien met zout en peper. Je kunt het beste grof zeezout gebruiken, omdat dit beter aan de vis blijft plakken en minder snel oplost in de oven. Ook kun je een mengsel maken van boter met citroensap en over de vis heen gooien. Hierdoor krijgt de vis een romige smaak en blijft het lekker sappig. Vervolgens moet de vis ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Daarna kun je ze serveren en dit kun je zien aan een textuur waardoor het lijkt alsof de vis gemakkelijk uit elkaar te trekken is. Je kunt het dan lekker eten met aardappeltjes en groenten.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.