Avatar

Je aquarium verwarmen: tips

Zowel voor de vissen als de planten is het belangrijk dat een aquarium op de goede temperatuur is. Er zijn verschillende manieren waarop je een aquarium kunt verwarmen. In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden als het gaat om het verwarmen van je aquarium.

Thermostaat en verwarming

Ben je aan het nadenken voor verwarming voor de aquarium? Er zijn een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een combinatie van een thermostaat en verwarming of een losse verwarming en een losse thermostaat. Elke mogelijkheid heeft zo zijn voor-en nadelen.

Combinatie

Kies je voor een combinatie van een verwarming en thermostaat? Dan zal deze vorm van verwarming vaak moeten schakelen. Daarnaast kan zo’n combinatie moeilijk reageren op de temperatuur aan de andere kant van het aquarium. Dit is dan ook een nadeel aan het hebben van een combinatie van een verwarming en thermostaat als het gaat om verwarming voor de aquarium.

Los

Wanneer je gaat voor een losse verwarming en een losse thermostaat, dan kun je beide op een verschillende plek in het aquarium hangen. Je kunt de losse verwarming bijvoorbeeld in een hoek hangen, en de verwarming in het midden van de bak. Tip: hang de verwarming horizontaal in je aquarium, want dan hoeft deze minder vaak te schakelen. Wanneer je verwarming minder vaak hoeft te schakelen dan zal deze ook minder snel kapot gaan. Dit is dus een belangrijk voordeel aan het los kopen van een thermostaat en een verwarming.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.