Avatar

Je paard poetsen: waarom?

Het poetsen van je paard is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je paard. Het poetsen van je paard is echter om meerdere redenen belangrijk. Lees hier waarom het goed is om je paard regelmatig te poetsen.

Gezonde huid

Het regelmatig poetsen van je paard, ook wel het borstelen genoemd, is allereerst belangrijk voor de huid van het paard. Het poetsen zorgt er namelijk voor dat de huid van het paard gezond blijft, en dat er geen irritaties of infecties ontstaan op de huid van het paard. Wil je de conditie van de huid van je paard dus gezond houden, dan is het belangrijk om regelmatig je paard te poetsen.

Versterken van de band

Daarnaast is het poetsen van je paard heel erg belangrijk voor jullie band. Door liefdevol bezig te zijn met je paard versterk je namelijk de band tussen jullie, en een goede band is heel erg belangrijk voor tijdens het paardrijden. Je wilt immers dat je paard jou vertrouwt, en dat je andersom ook je paard kan vertrouwen.

Poetsspullen

Voor het poetsen heb je natuurlijk poetsspullen voor de paard nodig. Je hebt onder andere een roskam, een zachte borstel en een handdoek nodig. Met de roskam kun je het hele lichaam van je paard borstelen. Tijdens het borstelen komt al het vuil en huidschilfers los. Met een zachte borstel poets je vervolgens het hoofd en de benen van je paard. Deze lichaamsdelen zijn namelijk te gevoelig voor een roskam. Vervolgens poets je het hele lichaam van het paard nog op met een handdoek of een poetsdoek. Schaf dus zeker poetsspullen voor de paard aan als je wilt beginnen met paardrijden.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.