Avatar

Samsung 360

Samsung en fotografie gaan hand in hand. Niet in de laatste plaats vanwege de ervaring die Samsung heeft opgedaan met de productie van kwalitatief zeer goede smartphones. De Zuid-Koreaanse producent van met name consumentenelektronica begeeft zich nu ook op het pad van de 360° fotografie.

15 megapixel sensoren

Eind vorig jaar had Samsung al aangekondigd om een nieuwe 360° camera te introduceren voor de consumentenmarkt en deze is nu dus ook in Nederland verkrijgbaar. Het apparaat is bolvormig en is voorzien van 2 fisheye-lenzen om het mogelijk te maken 360° video op te nemen. Voor dit doel is de Gear 360 uitgerust met 2 cameralenzen om video met 4K resolutie mogelijk te maken. De 2 camera’s die in de Samsung Gear 360 zijn gebruikt zijn beiden voorzien van 15 megapixel sensoren zodat er ook foto’s gemaakt kunnen worden met een resolutie van maar liefst 30 megapixels.

LG360 in combinatie met de LG Gear VR bril

Het bijzondere aan de Samsung Gear 360 is dat de beeldprocessor in het toestel de gemaakte beelden van de afzonderlijke camera’s verwerkt in de camera tot één 360-gradenvideo of -foto. De video opnames van de Samsung Gear 360 zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Door te kiezen voor kwalitatief degelijke componenten kan dit toestel video opnames maken met een resoltie van 3840×1920 pixels bij een standaard frame rate van 30fps. De samsung Gear is tevens uitgerust met een timelapse functie. Gebruikers van deze Samsung camera krijgen overigens ook de mogelijkheid om de camera geheel naar wens in te stellen. Zo zijn zaken als scherpte-instelling, witbalans, de belichtingscompensatie enzovoort volledig naar wens in te stellen. Het is overigens mogelijk om via een speciale app de Gear 360 te laten communiceren met de Galaxy smartphones. En voor de echte liefhebbers: met behulp van Samsung’s eigen Gear VR bril, kan je de opnames in ‘real-time’ bekijken, uiteraard inclusief het 3D effect.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.