Avatar

Virtual reality op je Android

Virtual reality staat slechts aan het begin van een wereldwijde doorbraak, maar er zijn nu al virtual reality apps beschikbaar voor Android. Het is namelijk mogelijk om in de Google Play Store gratis apps te downloaden die je beleeft alsof je er werkelijk bij bent. Je hebt dan wel een speciale virtual reality bril nodig. Deze kartonnen bril, een zogeheten cardboard, kun je nog voor geen 10 euro aanschaffen via Google. Op deze manier opent virtual reality nieuwe werelden voor je.

In de achtbaan op je telefoon

Zoals gezegd opent virtual reality werelden die tot voor kort niet voor mogelijk werden gehouden. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse achtbaan-apps waardoor je middels de techniek van virtual reality een levensecht ritje in de achtbaan kan maken. Een populaire achtbaan-app is bijvoorbeeld Dive City Coaster, hiermee wordt je in een karretje rondgeleid door een grote stad. Voor de mensen die wat avontuurlijker zijn ingesteld is er ook de app Roller Coaster VR, die een divers aanbod heeft aan spectaculaire achtbanen.

Live And Let Die

De techniek van virtual reality is ook uitermate geschikt om toe te passen op demo`s van (oude) live-concerten. In de Google Play Store kun je bijvoorbeeld een zogeheten `Paul McCartney: Live` app downloaden. Middels deze app kun je een uitvoering van het James Bond nummer `Live And Let Die’ bijwonen, die ex-beatle Paul McCartney ooit ten gehore bracht tijdens een uitverkocht live-concert. Je krijgt zodoende ook alles mee van de sfeer die er destijds heerste tijdens het concert, compleet met vuurwerk en razend enthousiaste fans.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.