Wat is magneetvissen?

 

Magneetvissen. Het klinkt als een Kermis spelletje, nietwaar? Maar dat is het niet. Heb je weleens van ervan gehoord? De kans is best klein dat je antwoord ‘ja’ gaat zijn. Het is nog niet populair, maar als je het mij vraagt gaat daar snel verandering in komen.

Magneetvissen is wanneer je gaat zoeken naar metalen door gebruik te maken van sterke magneten. Het wordt ook wel IJzervissen of Metaalvissen genoemd.

Hoe dit te werk gaat: je neemt een vismagneet en bindt een touw vast aan het oog ervan. Je gooit de magneet dan in het water en haalt het dan binnen. Het is de bedoeling dat de magneet metaal vindt en je die dan naar boven kunt trekken. Je kunt van alles naar boven halen. Mensen hebben fietsen, pistolen, een sabel, kluizen en nog veel meer voorwerpen gevonden. Je kunt zelf online zien wat men allemaal naar boven gehaald heeft.

Er zijn verschillende redenen waarom men begint aan Metaalvissen. Het is allereerst een leuke bezigheid. Net als vissen kan men dit ook rustgevend vinden. Tevens is het spannend, want je weet niet wat je allemaal naar boven kan halen. En men vindt vaker objecten dan je zou denken. De kranten staan vol met objecten die gevonden zijn met vismagneten.

Anderen zoeken weer iets dat weg heeft van een metaaldetector. Metaaldetectoren kun je alleen op het droge gebruiken. Nu heb je een manier gevonden om ook onder water te zoeken naar mogelijke schatten.

Je kunt je vondsten ook bij een ijzerhandelaar inleveren. Hiervoor kun je betaalt worden, dus je hebt ook de kans om geld hiermee te verdienen. Bekijk voor meer info over sterke bevestigingsmagneet.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.